Mandela Dag 2016

 

MandelaDay5 MandelaDay7   MandelaDay3

Unge i København markerede Nelson Mandela Day 2016 med et arrangement med fokus på undervisning i menneskerettigheder. “Uddannelse er den mest kraftfulde våben, som du kan bruge til at ændre verden.” Inspireret af disse ord fra Nelson Mandela, markerede frivillige fra Unge for Menneskerettigheder det sydafrikanske ikon med et arrangement på Nytorv.

Der var musik fra singer / songwriters Louise Dubiel og Søren Pedersen, som også læste FNs 30 menneskerettigheder højt fra foreningens undervisningsmaterialer. Samtidigt distribuerede frivillige gratis brochurer med de 30 menneskerettigheder og opfordrede de forbipasserende til tegne på den store kridt mosaik af Mandela, der var blevet tegnet på Nytorvs brosten i dagens anledning.

Én forbipasserende bemærkede, at det var dejligt at se unge mennesker ude på gaden på en søndag eftermiddag for at gøre opmærksom på de grundlæggende menneskerettigheder. “Jeg kan virkelig godt lide at se en aktivitet som denne, for med alt det, der sker i verden i dag, der er så meget behov for folk, der er interesseret i at gøre noget for andre.”

Unge for Danmark Menneskerettigheder, som i år kan fejre ti års jubilæum som almennyttig, er inspireret af L. Ron Hubbards ord: “Menneskerettigheder skal gøres til virkelighed, ikke en idealistisk drøm.”

MandelaDay8 MandelaDay10 MandelaDay9 MandelaDay6 MandelaDay4 MandelaDay2