Om os

Unge for Menneske­rettigheder

unge-for-menneskerettigheder-danmakr

Den danske forening blev startet i februar 2006 af en gruppe unge, der ønskede at gøre noget imod den åbenlyse manglende forståelse af det grundlæggende princip som menneskerettigheder er bygget på, hvilket Muhammad-krisen var et tegn på, hvor nogle på den ene side truede med bål og brand imod folk i religionsfrihedens navn, mens andre på den anden side insisterede på at bruge ytringsfriheden til at stigmatisere religiøse og etniske minoriteter.

Foreningen ønskede at befolkningen fik en mere generel forståelse af menneskerettigheder, så det blev klart at det ikke giver mening at snakke om sine egne rettigheder, hvis man ikke respekterer andres rettigheder. Det er den “disclaimer” der blev inkorporeret i den sidste artikel i Verdenserklæringen om menneskerettighederne i 1948 og det princip som menneskerettigheder er bygget op omkring.

Foreningen har hjemme på Frederiksberg, men har medlemmer fra alle dele af landet. Alle kan deltage i vores forening – uanset race, farve eller tro.

Vores formål er at skabe fred og tolerance igennem udbredelse af kendskabet til menneskerettighederne med udgangspunkt i FN’s Verdenserklæring om menneskerettighederne. Dette gør vi gennem undervisning i skoler, foreninger og ungdomsklubber, gadearrangementer, møder, kulturarrangementer, workshops, messer, underskriftsindsamlinger, koncerter, konferencer, debatarrangementer, osv.

Næstved Unge for Mennekserettigheder event beatbox uddannelse

De undervisningsmaterialer, som vi bruger er udarbejdet af Unge for Menneskerettigheder Internationalt i samarbejde med den internationale Scientologi Kirke, der har stillet deres faciliteter til rådighed i forbindelse med produktionen, for at holde omkostningerne på et minimum.

Skolebogsmesse unge for menneskerettigheder materiale uddannelse

Materialerne består bl.a. af:

Den prisbelønnede musikvideo UNITED

30 små kortfilm, der hver beskriver en af de 30 artikler

Hæftet ”Hvad er menneskerettigheder?”

Kortfilmen ”Historien om menneskerettighederne”

Herudover tilbyder vi en undervisningshåndbog, der kan bruges til at undervise store børn og unge i Verdenserklæringen om menneskerettighederne. Denne består af et fuldt tilrettelagt undervisningsforløb, som man enten kan bruge direkte eller lade sig inspirere af.

Youth for Human Rights International

youth-for-human-rights-international

Unge for Menneskerettigheder Internationalt (YHRI) er en selvejende non-profit organisation med hovedsæde i Los Angeles. Dens formål er at uddanne og oplyse folk i Verdenserklæringen om Menneskerettighederne, så de kan blive gode fortalere, og dermed være med til at skabe fred og tolerance.

YHRI afholder arrangementer og fremstiller undervisningsmaterialer for at øge folks bevidsthed om menneskerettighederne. Blandt disse materialer er den prisbelønnede musikvideo UNITED, der er en multi-etnisk, jordnær fem-minutters musikvideo udgivet på 15 sprog, som giver udtryk for den styrke, der ligger i at være bevidst om menneskerettighederne.

YHRI har også udgivet en serie på 30 audiovisuelle kortfilm, der hver især omhandler en artikel fra FN’s Verdenserklæring om Menneskerettighederne. De første 3 af disse kortfilm havde præmiere i slutningen af 2005. I dag er kortfilmene blevet vist til over 130 millioner mennesker verden rundt.

YHRI har også udgivet en undervisningshåndbog, der giver lærere og ungdomsledere et praktisk redskab til at, undervise vores nye generationer i menneskerettighederne. Se mere under menuen ”Materialer”.

YHRI samarbejder med fortalere for menneskerettighederne, lovgivere, lærere, politifolk og humanister for at tilskynde de unge til at lære og bruge menneskerettighederne.