Unge bekæmper vold og mobning med uddannelse

Youth for Human Rights Summit 2016 UN Headquarters New York

25-26 august mødtes 72 unge mænd og kvinder i FN’s Hovedkvarter i New York, hvor de viste hinanden hvordan de bruger uddannelse til at stoppe menneskerettighedskrænkelser som menneskehandel, politibrutalitet, mobning og bandevold.

Mange unge ved det 13. årlige topmøde er ikke fremmede for krænkelser af menneskerettighederne. Fra menneskehandel til politibrutalitet, ekstrem fattigdom, mobning, bande hævn og krig, og dem, der ikke har oplevet det personligt er ikke mindre engagerede i at stoppe disse overtrædelser af Verdenserklæringen. Hvilket er grunden til at de blev udvalgt af Youth for Human Rights International som delegerede til at repræsentere deres 41 lande.

East Timor 3 Youth for Human Rights Summit 2016 UN Headquarters New York

Photo by Austin Donohue www.firewalkermedia.net

“Bander i Timor var ansvarlige for over 200 dødsfald hvert år,” sagde en ung delegeret fra Timor-Leste, der har været en del af den frivillige styrke for Unge for Menneskerettigheder, der har uddannet unge mennesker i deres land i verdenserklæringen om menneskerettigheder siden 2011. “Nu er mange af de over 300.000 børn, der har modtaget undervisning i menneskerettighederne,  blevet unge der bruges til at være en del af disse skole bander. Men i disse dage, har disse skole bander ændret fra at være et problem at blive menneskerettighedsforkæmpere på grund af undervisningsprogrammet og de frivillige i vores team. ”

Saudi Arabia Youth for Human Rights Summit 2016 UN Headquarters New York

Photo by Austin Donohue www.firewalkermedia.net

“Vores menneskelighed er i fare,” sagde Rahaf, den unge delegerede fra Saudi-Arabien. “Vi bliver adskilt, mærket af vores religion, race, køn, nationalitet. Vores sammenhold er afhængig af vores menneskelighed. Det er vores pligt at undervise og bære verdenserklæringen om menneskerettigheder og praktiserer den.”

Den armenske delegerede, Mariam, talte om de “internt fordrevne i Armenien”, og de mere end 17.000 syriske flygtninge de integrerer ind i landet. “Vi må stå op imod had og uvidenhed og tale op for dem, hvis stemmer er blevet bragt til tavshed,” sagde hun, “dem, der er bange for at tale af frygt for forfølgelse. Vi må lære at acceptere vores forskelle, i stedet for at forsøge at få alle til at passe den samme støbeform.”

Papa New Guinea Youth for Human Rights Summit 2016 UN Headquarters New York

Photo by www.nadunbaduge.com

De hørte også fra Augustine Brian, Papua Ny Guinea Southern Highlands provins, projektkoordinator for World Vision og direktør for Unge for Menneskerettigheder Papua Ny Guinea. Som offer for politibrutalitet, fandt Brian Unge for Menneskerettigheder online og besluttede, i stedet for at tage hævn, at bringe menneskerettighedsundervisning til hele sin provins. Han har nu uddannet og indgået et samarbejde med den samme politistyrke, som han blev overfaldet af, der nu arbejder sammen med ham for at sikre en retfærdig behandling af folk i deres distrikt.

Unge delegerede præsenterede deres arbejde til deres jævnaldrende og de 400 gæster deltog og hørte fra rettigheder armaturer menneskelige herunder seks ambassadører og repræsentanter for permanente missioner i FN.

Louise Dubiel representing Denmark at Youth for Human Rights Summit 2016 UN Headquarters New York

Photo by www.nadunbaduge.com

Sanger og sangskriver Louise Dubiel, har støttet den danske afdelings arbejde med undervisning i menneskerettigheder gennem mange år og repræsenterede i år Danmark. Undervejs i konferencen leverede Louise en smuk optræden, der var med til at gøre dagen endnu mere inspirerende.

I sin præsentation til topmødet fortalte H.E. Ambassadør Irenee Omositson Namboka, tidligere FN Menneskerettighedsråds rådgiver og Associate Fellow de unge delegerede, at retten til uddannelse, herunder undervisning i menneskerettigheder, er kun overgået af retten til livet. “Uddannelse er det vigtigste middel, som økonomisk og socialt marginaliserede voksne og børn kan bruge til at løfte sig ud af fattigdom og skaffe midler til at deltage fuldt ud i deres lokalsamfund.”

Youth for Human Rights International (YHRI) er ungdomsafdelingen af United for Human Rights, en global non-profit organisation støttet af den Internationale Scientologi Kirke. Organisationen blev grundlagt i 2001 i Los Angeles og har i dag mere end 100 Youth for Human Rights afdelinger rundt omkring i verden. Deres prisbelønnede undervisningsmaterialer er tilgængelige på 27 sprog, hvilket bringer budskabet om menneskerettigheder til 195 nationer.

Youth from 41 nations at the Youth for Human Rights Summit 2016 UN Headquarters New York